Dažreiz mēs nevaram atrast laiku, lai sašķirotu zeķes vai sakārtotu savas domas, kur nu vēl mājās ceptu cepumus! Bet neuztraucies! Šie zemesriekstu sviesta cepumi tiek gatavoti tikai no 3 sastāvdaļām. Tos ir jautri, vienkārši un ļoti ātri pagatavot. Iespējams, šie ir ātrākie, vieglākie un garšīgākie mājās ceptie cepumi!

Sastāvdaļas:

  • 1 tase zemesriekstu sviests
  • 1 tase cukurs
  • 1 liela ola
  • Pēc izvēles var pievienot 1 tējk. cepamo pulveri (bet tad būs 4 sastāvdaļas)

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C.
  2. Saliec visas sastāvdaļas bļodā un samaisi kopā. Koka karote ar stingru rokturi būs vislabākā, lai sajauktu mīklu viendabīgā masā. Taču uzmanies, tu to negribi “pārkult”.
  3. Izveido valrieksta lieluma bumbiņas un saliec uz ieeļļota cepampapīra.
  • Papīru vari apslacīt vai ierīvēt ar eļļu.
  • Lai ātri iegūtu vajadzīgā lieluma bumbiņas, vari izmantot divas tējkarotes vai zupas karotes.
  • Starp blakus esošajiem cepumiem atstāj dažus centimetrus, nesaliec tos pārāk tuvu kopā. Cepoties tie kļūs lielāki, kā arī izcepsies vienmērīgāk, ja nebūs sabāzti cieši kopā.
  1. Izmanto dakšu, lai iespiestu katru mīklas bumbiņu, tad pagriez tās par 90° un iespied vēlreiz. Tā tu iegūsi zemesriekstu cepumiem raksturīgu rūtainu rakstu. Ja izlaidīsi šo soli, cepumi vienalga iegūs sev raksturīgo formu, bet tiem nebūs nekāda raksta.
  2. Ieliec cepumus sakarsētajā krāsnī un cep 10 minūtes.
  3. Atdzesē cepumus 2-3 minūtes uz tā paša papīra un pēc tam pārliec tos uz dēlīša vai šķīvja, un padzesē vēl 10 minūtes, pirms ķeries pie ēšanas.
  4. Gatavs!