Dažreiz mēs nevaram atrast laiku, lai sašķirotu zeķes vai sakārtotu savas domas, kur nu vēl mājās ceptu cepumus! Bet neuztraucies! Šie zemesriekstu sviesta cepumi tiek gatavoti tikai no 3 sastāvdaļām. Tos ir jautri, vienkārši un ļoti ātri pagatavot. Iespējams, šie ir ātrākie, vieglākie un garšīgākie mājās ceptie cepumi!
Sastāvdaļas:
- 1 tase zemesriekstu sviests
- 1 tase cukurs
- 1 liela ola
- Pēc izvēles var pievienot 1 tējk. cepamo pulveri (bet tad būs 4 sastāvdaļas)
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C.
- Saliec visas sastāvdaļas bļodā un samaisi kopā. Koka karote ar stingru rokturi būs vislabākā, lai sajauktu mīklu viendabīgā masā. Taču uzmanies, tu to negribi “pārkult”.
- Izveido valrieksta lieluma bumbiņas un saliec uz ieeļļota cepampapīra.
- Papīru vari apslacīt vai ierīvēt ar eļļu.
- Lai ātri iegūtu vajadzīgā lieluma bumbiņas, vari izmantot divas tējkarotes vai zupas karotes.
- Starp blakus esošajiem cepumiem atstāj dažus centimetrus, nesaliec tos pārāk tuvu kopā. Cepoties tie kļūs lielāki, kā arī izcepsies vienmērīgāk, ja nebūs sabāzti cieši kopā.
- Izmanto dakšu, lai iespiestu katru mīklas bumbiņu, tad pagriez tās par 90° un iespied vēlreiz. Tā tu iegūsi zemesriekstu cepumiem raksturīgu rūtainu rakstu. Ja izlaidīsi šo soli, cepumi vienalga iegūs sev raksturīgo formu, bet tiem nebūs nekāda raksta.
- Ieliec cepumus sakarsētajā krāsnī un cep 10 minūtes.
- Atdzesē cepumus 2-3 minūtes uz tā paša papīra un pēc tam pārliec tos uz dēlīša vai šķīvja, un padzesē vēl 10 minūtes, pirms ķeries pie ēšanas.
- Gatavs!