Mīklas pagatavošanas laiks: mazāk par 30 minūtēm

Cepšanas laiks: mazāk par 10 minūtēm

Paradzēts 4 personām

Šī ir vienkārša ikdienas pankūku recepte, kas lieliski noder saldām un sāļām pankūkām.

Katrā pporcijā ir 317 kcal, 12,5 g olbaltumvielu, 42 g ogļhidrātu (no tiem 4g cukuru), 10,5 g tauku (no tiem 3,5 g piesātināti), 2 g šķiedrvielu un 0,5 gsāls.

Sastāvdaļas

  • 200 g milti
  • 350 ml piens ( vai ½ daļa piens un ½ ūdens)
  • 2 olas
  • 1 mazā karotīte augu eļļas (+ priekš cepšanas)
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Miltus ieber lielā bļodā, pievieno olas un pienu, lēnām sāk maisīt līdz sāk veidoties viendabīga masa bez kunkuļiem.
  2. Kad masa ir iegūta, klāt pievieno 1 mazu karotīti augu eļļas un lēnām samaisa kopā.
  3. Paņemiet pankūku pannu vai arī lielu pannu, iemērciet virtuves rulīti eļļā un uzmanīgi apslaukiet pannas iekšpusi. Pannu karsējiet uz vidējas uguns temperatūras 1 minūti.
  4. Klāt pievieno sviestu un sāciet to lēnām kustināt uz apli tā, lai tas iegūtu vienmērīgu slāni.
  5. Pankūkas cepiet 30-40 sekundes. Izmantojiet cepšanas lāpstiņu, lai pārbaudītu vai tā ir zeltaini brūna, pirms apgrieziet. Otru pusi cep aptuveni arī 30-40 sekundes un pasniedz uz šķīvja.

Receptes ieteikumi

Pankūkas varat ēst uzreiz vai arī sasaldēt uzreiz pēc atdzišanas – varat satīt un salikt kopā.

Šo mīklu var izmantot, lai pagatavotu saldas vai sāļas pankūkas.Saldām pankūkām var pievienot karoti cukura un apelsīna kvēpu, un tas pankūkām piešķirs lielisku garšu.

Saļām pankūkām var pievienot smalki sakapātus garšaugus,piemēram, dilles un pētersīļus, vai rīvētu parmezāna sieru.